Schäferklubben

Schäferklubbens träningstider är:
Torsdagar kl. 18.00 och framåt. Söndagar kl. 10.00 till 18.00.
På träningarna får skott förekomma. På söndagar får skott endast förekomma mellan tiderna 12.00 och 16.00. Med skott räknas även skottliknande ljud.

Medlemmar vid Nässjö brukshundklubb är välkomna att träna under de tider som Schäferklubben Höglandet tränar.

Klubben bildades 2018 och har idag mellan 25-30 medlemmar.

Vi utbildar egna träningsfiguranter, klubben har idag två träningsfiguranter, fem MH (mentaltest) figuranter och två provledare för MH.

Klubben anordnar schäferspecialutställningar (både tvådagars och endagarsutställning) och flertalet MH med egenbyggd MH bana.

Tillsammans tränar vi, den internationella prövningsordningen, IGP/BSL spår, lydnad och för de som vill tävla IGP även grupp C arbetet (skydd). För de som inte vill träna C arbetet så finns BSL som är mycket givande gren för hundarna där det ingår en spårdel och en lydnadsdel.

Alla våra träningstillfällen registrerar vi hos Studiefrämjandet.