Kursutbud

Här samlas information om kommande kurser för dig och din hund.
* Ett tips är att läsa HÄR, där vi skrivit ner våra krav för att kunna gå en kurs hos oss!

PROVA-PÅ-DAG-PATRULLHUND!

OBS!
Kursen kommer utföras på Mosshemmets lägergård i Eksjö kl. 10.00-15.00, Instruktörer är Annica och Roddy Brun.

Anmälan görs till Annica på nr. 072-3080675.

Patrullhundens främsta uppgift är att med hjälp av sina välutvecklade hörsel- och luktsinnen, varna sin förare för personer i bevakningsområdet.
Hunden tränas att från fasta platser och i rörelse tydligt markera ljud i terräng. Hunden kan på mycket långa avstånd höra en människa som rör sig, och markera detta för sin förare. Hunden varnar på detta sätt sin förare för eventuella inkräktare. I rörelse kan hunden även med hjälp av sitt fina luktsinne ta upp och följa spår på marken och avslöja personer som gömmer sig i terrängen.

Lär er mer om, och prova på en patrullhunds uppgifter!

Klicka på filen: Prova på dag 3 oktober för mer information om kursen.


PROVA-PÅ-KURS FÖR UNGDOMAR
(agility, rallylydnad &  freestyle) (Avslutad).

Instruktör:
Datum:

Tid:

Kostnad:

Är du ungdom och sugen på att hitta på något tillsammans med familjens hund? Kom på ”prova-på-kurs för ungdomar” om du vill testa agility, rallylydnad och freestyle. I svenska brukshundklubben ses du som är mellan 6-25 år gammal som ungdom. Du som är lite yngre får gärna ta med en vuxen.

Du anmäler dig genom att skicka namn, ålder och mailadress på sms till nr. 070-7822057 eller genom att maila elin.enhall@outlook.com.

Efter varje träning kommer det att finnas fika till självkostnadspris (swish).

______________________________________________________________________________

BALANSBOLL (Avslutad).

Instruktör:
Datum:
Kostnad:

Balansboll för hund är inte bara en rolig aktivitet. Denna träning bygger upp hundens kroppskontroll, ger starkare muskler, främjar lederna och koordinationen förbättras. Ökad träning ger också ökat självförtroende. Balansbollar finns att låna.

Kursanmälan (Skriv ordet ”balansboll” i kommentarsfältet som egentligen används till ”prova-på-kursen” längst ner).

______________________________________________________________________________

PROVA-PÅ-KURS

Sporter att prova på;

– Bruks (Spår) (Avslutad).
Instruktörer:

Datum:
Kostnad:
Spår går ut på att en hund kopplad i spårlina till föraren, följer en markbunden vittring av en människa. I spåret är träpinnar utlagda som hunden ska markera eller ta upp och lämna till föraren.

– Rallylydnad (Avslutad).
Instruktörer:

Datum:

Kostnad:
Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. De 12-20 momenten är ofta delar ur traditionell lydnad.

– Agility (Avslutad).
Instruktörer:
Datum:
Kostnad:
I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana på tid. Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom.

– Nosework
Instruktörer: Inger Malmström, Karin Nygren Kindh.
Datum: 13/10 + 27/10 kl. 18.30-20.30 (inomhus)
Kostnad: 400:-
I nosework ska hunden med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer. Hundsporten är inspirerad av de utmaningar som professionella sökhundar utför dagligen inom t.ex. polisen och tullen. Men det är också ett enkelt och roligt sätt att aktivera din hund!

– Freestyle (Avslutad).
Instruktörer:
Datum:
Kostnad:

Freestyle är en sport där du skapar ett kreativt program av tricks till musik. Sporten bygger på glädje och samarbete och programmen utformas utifrån din hunds individuella egenskaper. Freestyle passar alla!

Kursanmälan

OBS! Väljer du att prova på alla 5 hundsporter blir det totala priset 1500:-

_____________________________________________________________________________

ALLMÄNLYDNAD (Avslutad).

Instruktörer:
Antal kurstillfällen:
Kursstart:
Pris:

Allmänlydnad är det viktigaste vi kan lära våra hundar, det gör också att hunden, matte och/eller husse får en bättre vardag tillsammans. Under vardagslydnadskursen lär vi oss också vad vi ska göra vid hundmöten, passivitetsträning, kontaktövningar, inkallning och mycket mer som är viktigt för att hunden och ni ska få en trevligare vardag ihop.

Kursanmälan

_____________________________________________________________________________

AGILITY (Avslutad).

Instruktörer:
Antal kurstillfällen:
Kursstart:
Pris:

Kursen vänder sig till dig som vill bygga vidare på grundträningen och hinderinlärningen och vill utvecklas tillsammans med din hund. Det blir träning av olika moment och hinderkombinationer för att förbättra handling. Detta för att skapa förutsättningar för framtida tävlande med hunden.

Kursanmälan


VALPKURS (Avslutad).

Instruktörer:
Antal kurstillfällen:
Start:
Pris:

Glädje, lek, belöning och kontakt!
I valpkursen tränas de grundläggande övningarna för att bygga en god relation. Målet är en vardagslydig och lycklig hund. Vi utgår från ”Bäst var dag” av Maria Brandel. Valpen ska vara minst 12 veckor och max 6 månader vid kursstart samt vaccinerad.

Kursanmälan