Kurser på andra klubbar

Här hittar du tips på special kurser som arrangeras på klubbar i närheten.
Se till att anmäla dig i tid då det är begränsade antal platser.

Hundkurs och träning startklass

Denna Hundkurs och träning startklass är för dig som vill förbättra sig i startklass.
Innehåll: genomgång av de olika lydnadsmomenten som ingår i startklass samt träning på de olika momenten och även hur domaren dömer. För att få ut maximalt av kursen bör hunden kunna sitta vid sidan. kunna sitta kvar, gå en enklare fot och helst bära apportbocken.

Kursfakta:
Kursledare: Anders o Karin Falk som är domare i lydnad och har tävlat flera hundar i lydnad o bruks. Kurslängd: 4 ggr torsdagar kl 19,00-21,15
Kursdatum: 21, 28 november, 5 och 12 december Deltagare: max: 10st, min 6 deltagare i Hundkurs och träning startklass
Kursen hålls inomhus i Värnamo Brukshundklubbs hall. För att gå kursen behövs medlemskap i Svenska Brukshundklubben.
Pris: 1100,00
Förfrågningar: falkarna@gmail.com
Anmälan på www.varnamobrukshundklubb.com

Rapport den perfekta familjesporten

Rapportkurs för nybörjare vänder sig till både nybörjare och de som har kommit lite längre Övningarna i rapport sker både i skog och på öppna fält och detta innebär att bara en hund är ute på sträckorna samtidigt, övriga hundar tränar uppbindning tillsammans med sina förare. Rapportkurs för nybörjare är till största delen en praktisk kurs som även innehåller lite teori. Under andra halvan av kursen ingår även att titta på lydnadsmomenten.
Målsättning med kursen är att hundarna skall kunna starta i appellklass som är 2x500m eller de mer erfarna bli bättre i den klass de tävlar.
Kursfakta
Material till kursen: tag med 2 st. förare, dubbel uppsättning koppel, leksaker och matskålar. Medtag även fikakorg uppdelad på två samt något att sitta på. Hunden bör vara tränad i budföring och kunna springa 200m mellan förarna.
Kursledare: Karin och Anders Falk,
Frågor falkarna@gmail.com eller 0730515984 Kursdatum: 23/11, 30/11, 11/1 2020, 8/2, 7/3, 21/3, 18/4, 9/5 lördagar 10,00-13,00
Kursstart 23/11 kl 10,00 vid min 6 ekipage max 10st ekipage
Kursen går på Värnamo Brukshundklubb och man behöver lösa medlemskap i Svenska Brukshundklubben.
Anmälan: På Värnamo Brukshundsklubbs hemsida under aktuella kurser eller länk
Pris. 1700,00