Kursutbud

Här samlar vi information om kommande och pågående kurser för dig och din hund/ar. Nässjö Brukshundsklubb ger kurser i allt från allmänlydnad, nybörjar tips för dig och din valp till kurser inom olika special områden. För oss är det viktigt att du och din hund har kul tillsammans och känner att ni utvecklas på det sätt ni vill oavsett om det är vardagslydnad eller på tävlingsnivå.

Valpkurs

Från 12 veckor, eller när sista vaccinationen är avklarat upp till 6 månader Lär din valp grunder som kontakt, följsamhet, hantering, passivitet och spår. Kursens teoretiska del innehåller ämnen som valpens utveckling och vardagsvård.
Intruktör: Åsa Lindfors
Antal deltagare:  8 st
Antal tillfällen: 8 tillfällen
Kursdag: torsdag kl 18.00-20.00 12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5,17/5, 24/5, 31/5
Startdatum: 12/4

Kurs anmälan

Grundkurs 1

Minimiålder 6 månader
Få den unga hunden att fokusera på dig istället för alla spännande saker runtomkring.  Vi lär in grunder som ”sitt – stanna kvar”, ”gå fint i koppel” och inkallning. Kursens teoretiska del innehåller ämnen som ”vad händer vid könsmognad”, inlärning och Vad göra inom SBK. Kursen är upp delad på 8 tillfällen, mellan 18.00-20.00 (avvikande tider förekommer, se nedan):

Intruktör: Christina Berggren
Antal deltagare:
Antal tillfällen: 8 ggr
Kursdag: tisdag; 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5
Startdatum: 10/4
Pris: 1.200 kr

Agility – Nybörjarkurs

För dig som vill börja med en rolig och fartfylld hundsport, lär dig grunderna i agility. Du bör kunna ha din hund lös bland andra hundar.
Kursen kommer att hållas 10:00-12:00.

Startdatum: 14/4
Antal deltagare: 3-8 st
Antal tillfällen: 8 ggr
Kursdagar: 14/4, 22/4, 28/4, 6/5, 13/5, 20/5, 26/5, 3/6 (Reservation för att 28/4 ändras till 24/4  och 20/5 ändras till 15/5)
Pris: 800 kr
Instruktörer: Bibbi Linnér, Mikael Nilsson & Tinna Karlsson

Agility – Fortsättning

För dig som kan grunderna i agility.
Kursen kommer att hållas 12:00-14:00

Startdatum: 14/4
Antal deltagare: 3-8 st
Antal tillfällen: 8 ggr
Kursdagar: 14/4, 22/4, 28/4, 6/5, 13/5, 20/5, 26/5, 3/6 (Reservation för att 28/4 ändras till 24/4  och 20/5 ändras till 15/5)
Pris: 800 kr
Instruktörer: Bibbi Linnér, Mikael Nilsson & Tinna Karlsson

Allmänlydnad

För dig där grunderna sitter och vi avslutar kursen med prov i Allmänlydnadspasset, riktar sig till hundar från 12 månader och uppåt. Vi finslipar grunder och lägger till en del tävlingstänk med lite högre kravfas. Teoretisk del om ”Den vuxna hunden”, inlärning/korrigering och Vad göra inom SBK.
Intruktör: Christina Berggren
Antal deltagare: 6 st
Antal tillfällen:  8 tillfällen
Kursdag: tisdag 18.00-20.00;  5/6, 12/6, 19/6, 3/7, 10/7, 17/7, 24/7
Startdatum:5/6
Pris: 1.200 kr

Brukskurs-inriktning tävling

Här är kursen för dig som vill lite mer med din hund. Kursen tävlingsförberedande i bruks spår.
Vi träffas 5 gånger på våren och 4 på hösten. Målet är att ni ska vara förberedda för tävling i minst appellen.
Kursinnehåll: Belöningar, teknik, grunder momentinlärning, spår,  uppletande, tävlingsträning
Intruktör:
Antal deltagare: 6 st
Antal tillfällen:  9 tillfällen
Kursdag våren:
Startdatum:
Pris: 1.900 kr

Specialsök som aktivering

Målet med kursen är att hunden ska lära sig att hitta och markera en gömma bestående av Yellow Label-te. Kursen kommer att innehålla teoretiska delar kring specialsök och praktiska delar bestående av plattformsträning, klicker och träning i rum, samt hemuppgifter mellan varje tillfälle. Kursen kommer att hållas inomhus i Nässjö BKs lokaler.

Du behöver inga särskilda förkunskapskrav, utan kommer att få lära dig det som behövs under kursens gång.För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att du kan delta vid alla tillfällen (sen kan oförutsedda saker alltid hända), eftersom det blir genomgångar med tillhörande hemuppgift till nästa tillfälle.
Intruktör:
Antal deltagare: 5 st
Antal tillfällen:  5 tillfällen
Kursdag:
Startdatum: Mer information kommer
Pris: 750 kr

Blodspår som berikning

Varför blodspår/viltspår?
*Det tillgodoser hundens jaktbehov, alla hundar har ett medfött jaktbehov
*Det kan hjälpa, om du har problem med att din hund jagar olovligt
*Det ger din hund ett riktigt arbete
*Det förbättrar kontakten mellan dig och din hund
*Det kan hjälpa dig och din hund att komma överens om vem som ska bestämma.
Detta är bara några av alla skäl som finns för att träna blodspår.
Innehåll
Vi kommer under kursen varva teori med praktik, nybörjarspår till mer avancerade spår.
Hur gör vi spåren mer intressanta, spännande och skrämmande för hunden?
Hur spårar/analyserar den spåret, hur hanteras bytet med mera. En rolig kurs framförallt för din HUND.
Datum: 21/4-22/4 kl. 10:00-17:00
Pris: 1 500 kr, inkl. allt som behövs till spårläggningen.
Instruktör: Henrik Nyberg

Kursanmälan

För att gå kurs hos Nässjö BK ska du vara medlem i Svenska Brukshundklubben (se mer information på vår sida Medlem). Utöver medlemskapet tillkommer kursavgift och eventuell kurslitteratur.

Saknar du någon kurs ? Du är alltid välkommen att höra av dig med önskningar och frågor till vårUtbildningssektor.